Köszöntő
Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntjük Önt Detek weboldalán. Jó böngészést kívánunk!

 

MAGYAR FALU PROGRAMTOVÁBB

Pályázatok


LetöltésekAz omikron ellen három adag kell a Pfizer/BioNTech-vakcinából

Teljes oltás és frissítő oltás, azaz három adag szükséges az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) ellen a német BioNTech és az amerikai Pfizer együttműködésével kifejlesztett védőoltásból a vírus omikron nevű változatának semlegesítéséhez - közölte szerdán a két társaság laboratóriumi vizsgálatok előzetes eredményei alapján.

TOVÁBB

Többfelé ónos esőre, illetve havazásra figyelmeztetnek

Ónos eső és havazás miatt is adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre.

TOVÁBB

Németh Szilárd: Magyarországnak ugyanolyan kihívásokkal kell szembenéznie, mint 1944-ben

Magyarországnak ugyanolyan kihívásokkal kell szembenéznie, mint 1944-ben - mondta a a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán, a Kiss János altábornagy halálának 77. évfordulója alkalmából rendezett kegyeleti megemlékezésen a kőszegi temetőben.

TOVÁBB

Átadták a közmédia díjait

Harmadik alkalommal adták át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított díjakat szerdán azoknak, akik példaértékű munkájukkal, tevékenységükkel sokat tettek a közösségükért.

TOVÁBB

Kerekesszékesek szállítására alkalmas busz használatáról állapodott meg a Katolikus Szeretetszolgálat

Tizenhárom kerekesszékes szállítására alkalmas busz kedvezményes bérléséről állapodott meg a Katolikus Szeretetszolgálat és a buszt üzemeltető Homm Kft. szerdán Budapesten.

TOVÁBB

Nacsa: a baloldal Brüsszel és az LMBTQ-aktivisták oldalára állt

A Fidesz-KDNP szerint a baloldal támadja a gyermekvédelmi népszavazást és ezzel nyíltan Brüsszel és az LMBTQ-aktivisták oldalára állt.

TOVÁBB

Víz alatti hangfelvételek igazolják a korallok feléledését Indonéziában

"Lehallgatta" a víz alatt egy újratelepített, helyreállított korallzátony életét egy kutatócsoport Indonéziában, és a felvételek arról tanúskodnak, hogy a zátony új életre kelt.

TOVÁBB

A román kormány enyhítette a járványügyi korlátozásokat

A román kormány szerdai ülésén egy hónappal meghosszabbította a veszélyhelyzetet, de enyhített a járványügyi korlátozásokon.

TOVÁBB

Budapest legforgalmasabb részein folytatja faültetési programját a Főtaxi

A 10 millió Fa Alapítvánnyal együttműködve folytatja több éve futó faültetési programját a Főtaxi, ezúttal kifejezetten Budapest legforgalmasabb területeire koncentrálva; a mostani akcióval 2000 fölé nő a vállalat Zöldút Programjában elültetett fák száma.

TOVÁBB

Fülöp Attila: 150 százalékkal nőtt a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása

Az elmúlt tíz év kormányzása alatt 25 százalékkal nőtt a foglalkoztatottság, ezen belül pedig a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási rátája 150 százalékkal emelkedett - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára szerdán Cegléden.

TOVÁBB

Egyedülálló gégeműtéti eljárást dolgoztak ki Szegeden

Egyedülálló, gyermekeknél az öröklött vagy szerzett, fulladással járó felső légúti szűkületek kezelésére alkalmas, egy lépésben végrehajtható gégeműtéti eljárást dolgozott ki munkatársaival Rovó László fül-orr-gégész professzor, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága szerdán az MTI-t.

TOVÁBB

PM: a hiány mértéke november végére meghaladta a 3931 milliárd forintot

Az első tizenegy hónapban az államháztartás központi alrendszere 3931,3 milliárd forintos hiánnyal zárt - tette közzé gyorstájékoztatójában a Pénzügyminisztérium (PM) szerdán.

TOVÁBB

Soltész: határozottan kell visszaverni a keresztényellenes támadásokat

Az a feladatunk, hogy határozottan, szeretetteljesen, de keményen visszaverjük azokat a támadásokat, amelyek a kereszténység ellen indultak - jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ajakon.

TOVÁBB

Áder: meg kell változtatni EU migrációs szabályait

Meg kell változtatni EU migrációs szabályait, mert azokat egy egészen más időszakban és egy egészen más helyzetben alakították ki - mondta Áder János köztársasági elnök szerdán Budapesten, miután lett kollégájával tárgyalt.

TOVÁBB

Nemzeti összetartozás bizottsága: az ET napirendjén kell tartani a nemzeti kisebbségek ügyét

Az Európa Tanács napirendjén kell tartani a nemzeti kisebbségek ügyét, mert kevés tagállam fogja ezt velünk vagy helyettünk megtenni - hangsúlyozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának szerdai ülésén.

TOVÁBB

Újabb hírek