Köszöntő
Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntjük Önt Detek weboldalán. Jó böngészést kívánunk!TOVÁBB

Pályázatok


LetöltésekA tömeges bevándorlás veszélyeire figyelmeztettek külföldi kutatók és politikusok

A migráció veszélyeire figyelmeztettek, és az európai bevándorláspolitika átalakítását sürgették kutatók és politikusok a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján szombaton.

TOVÁBB

Orbán Balázs: nincs szükség uniós egységre a migráció kérdésében

Európa történelmileg, földrajzilag, kulturálisan és gazdaságilag is jó értelemben véve megosztott kontinens, ezért nincs szükség egységre az Európai Unióban (EU) a migráció kérdését illetően, ha pedig ezt elfogadjuk, akkor meg lehet keresni azokat a pontokat, amelyekben mégis egyet tudunk érteni - mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szombaton a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján, a Várkert Bazárban.

TOVÁBB

Hatástalanították a bombákat, feloldották a területzárást

Hatástalanították a Duna budafoki szakaszán szombat délután kiemelt két világháborús bombát. A területzárást feloldották, a lakók visszatérhetnek otthonukba - jelentették be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

TOVÁBB

OMSZ: fejlődik a magyar légimentés

Fejlődik a magyar légimentés, ennek részeként a következő hetekben szolgálatba állnak az első gépek abból a mentőhelikopter flottából, amelyek beszerzéséről a kormány tavaly határozott - közölte a Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szombaton az MTI-vel.

TOVÁBB

Megvan a KSI első győzelme

Megszerezte idénybeli első győzelmét a KSI a férfi vízilabda ob I-ben: a sportiskolások csapata a középszakasz ötödik fordulójában a vendég Tatabányát verte két góllal a szombati játéknap Komjádi uszodában rendezett nyitómérkőzésén.

TOVÁBB

Agrárexpo nyílt Kiskőrösön

Megnyílt a 120 termelő több mint 4 ezer termékét felvonultató X. Duna-Tisza közi agrárexpo és gasztronómiai fesztivál szombaton Kiskőrösön.

TOVÁBB

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

TOVÁBB

Felavatta Bartók Béla emlékművét a magyar és a lengyel elnök Kielcében 

Felavatta Bartók Béla magyar zeneszerző emlékművét Áder János magyar és Andrzej Duda lengyel elnök szombaton a lengyelországi Kielcében, a lengyel-magyar barátság napja alkalmából tartott rendezvények keretében.

TOVÁBB

A TEK vizsgálja a terrorizmus miatt őrizetbe vett szír férfi európai tevékenységét

A Terrorelhárítási Központ (TEK) vizsgálja a terrorizmus miatt pénteken őrizetbe vett szíriai állampolgár európai tevékenységét és kapcsolatrendszerét.

TOVÁBB

Közös Kárpát-medencei ifjúsági ernyőszervezet jön létre a Fidelitas és az IKSZ részvételével 

Határtalanul a Magyar Fiatalokért Egyesület néven közös Kárpát-medencei ernyőszervezetet hoz létre a magyar ifjúság támogatására tizennyolc magyarországi és tizenegy határon túli szervezet - jelentették be az alapítók szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

TOVÁBB

M1: tagadta bűnösségét a terrorizmussal gyanúsított szír férfi

Végig tagadta bűnösségét a pénteken terrorizmus gyanúja miatt elfogott szír férfi - mondta az M1 aktuális csatornának a gyanúsított ügyvédje a kihallgatás után.

TOVÁBB

Szakértő: húsz évvel ezelőtt mért légicsapást a NATO az akkori Jugoszláviára 

A jugoszláv haderő Koszovóból való kivonását kényszerítette ki a NATO az 1999. március 24-én indított légicsapással - idézte fel Ördögh Tibor Balkán-szakértő az M1 aktuális csatornán szombaton.

TOVÁBB

Václav Klaus: a tömeges migráció korunk legnagyobb kihívása

A tömeges migráció korunk legnagyobb kihívása, ez nem kérdés, hanem nyilvánvaló tény - jelentette ki Václav Klaus korábbi cseh államfő szombaton a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján, a fórum címére utalva.

TOVÁBB

Több mint háromszázan neveztek az idei Tavaszköszöntő futóversenyre

Több mint háromszázan neveztek az idei Tavaszköszöntő futóversenyre, amelyet a gazdagréti Dzsungel parkban rendeztek meg - közölte a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója szombaton az esemény megnyitóján.

TOVÁBB

Jótékonysági koncert a Szent János Kórház betegellátásának javítására

Folytatódik a jótékonysági koncertsorozat a Zeneakadémián a Szent János Kórház gasztroenterológiai osztályának javára - közölték a szervezők szombaton az MTI-vel. A március 31-i koncert bevételét a tervek szerint a betegellátás javítására szolgáló készülékekre költik.

TOVÁBB

Újabb hírek