Köszöntő
Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntjük Önt Detek weboldalán. Jó böngészést kívánunk!TOVÁBB

Pályázatok


LetöltésekVegyesen alakult a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon péntek reggel: az euróhoz képest gyengült, míg a svájci frankkal, a dollárral és a japán jennel szemben erősödött.

TOVÁBB

Száz évnél idősebb palackozott borokat találtak Lengyelországban

Turisztikai érdekességgé válhat az a tizenöt, feltehetőleg a múlt század elejéről származó palackozott bor, amelyet a délkelet-lengyelországi Kozlówkában, a Zamoyski nagynemesi család egykori palotájában működő múzeum felújításakor találtak - közölte a lengyel sajtó pénteken.

TOVÁBB

Társadalombiztosítási és versenyképességi javaslatokról tárgyalnak a képviselők

Az Országgyűlés ma összesen tíz törvényjavaslatról tárgyal.

TOVÁBB

Kamion ütközött személyautóval Ajkánál, egy ember meghalt

Kamion ütközött személyautóval az Ajkához tartozó Bakonygyepesen csütörtök éjszaka, egy ember meghalt - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

TOVÁBB

Még sok pénz hiányzik a négyéves kislány gyógykezeléséből

Korábban megírtuk, a ritka epilepsziás betegségben szenvedő négyéves Kristóf Katalin Flóra gyógykezelésére gyűjtenek a Békés megyei Bucsán. Flórán a németországi Schön Klinikán tudnak segíteni 12 millió forintért, amelyet a gyermeket egyedül nevelő édesanya nem tud kifizetni. Az alföldi kistelepülés lakói egy emberként fogtak össze, hogy karácsonyig összejöjjön a kislány terápiájának ára. Nehezen gyűlik a pénz. A Fogjunk össze Flóriért! facebookos oldal beszámolóiból kirajzolódik az az önzetlenség, szeretet, összefogás, amely a mai elanyagiasodott világban példaértékű. Bucsán, szinte mindenki hozzá akar járulni a gyógykezelés költségeihez. Süteményt sütnek a sütivásárra, ruhavásárt, zenés jótékonysági estet tartanak, használati tárgyakat, ajánlanak fel árverésre, jótékonysági élőnyúlbefogást szervez a helyi vadásztársaság, hogy a befolyt összeggel hozzájáruljanak Flóra gyógyulásához. A bucsaiak százasokból, ezresekből próbálják összerakni a 12 millió forintot. A magyar ember önzetlen, jószívű, és a jó ügyért bármikor adakozik. Lehet-e annál nemesebb cselekedet, mint egy négyéves gyermek életét jobbá tenni? Sokan nem tudják, Balogh Jenő szekszárdi festőművész ötlete alapján született meg a jótékonykodás világnapja, melyre 2013-tól minden év szeptember 5-én emlékezünk. Az emberi jóság eredendő, belülről jön a késztetés, hogy segítsünk másoknak. Ne feledjük, hogy sok kicsi sokra megy.

TOVÁBB

Szijjártó Péter: a migrációs helyzet egyre súlyosabb, százezren torlódtak fel a Balkánon

A migrációs helyzet egyre súlyosabb, a Nyugat-Balkánon már lassan 100 ezer a feltorlódott migránsok száma - mondta Szijjártó Péter csütörtökön Bécsben a Migrációs Politikát Fejlesztő Nemzetközi Központ (ICMPD) magas szintű paneljében.

TOVÁBB

KKM: Magyarország tíz év után visszatér az UNESCO végrehajtó tanácsába

Az UNESCO általános konferenciájának 40. ülésszakán lezajlott szavazás eredményeként Magyarországot beválasztották a szervezet végrehajtó tanácsába, az ország ezzel tízéves távollét után tér vissza a nagy presztízzsel bíró testületbe - közölte Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke csütörtökön az MTI-vel.

TOVÁBB

Szili: az EP-nek fontosabbak az afrikai bevándorlók, mint az őshonos kisebbségek

A határon túli autonómiaügyekkel foglalkozó miniszterelnöki megbízott szerint az Európai Parlamentnek (EP) fontosabbak az afrikai bevándorlók alapvető jogai, mint az őshonos kisebbségeké, akik mintegy 60 millióan élnek az unió területén.

TOVÁBB

A legeredményesebb egyetemi sportolókat díjazták

Több mint száz felsőoktatásban tanuló fiatal érdemelte ki idén az Év egyetemi sportolója díjat.

TOVÁBB

Kásler Miklós egy nyugdíjas tanárnőt köszöntött 100. születésnapja alkalmából

Az emberi erőforrások minisztere Erdélyszky Zsigmondné nyugalmazott pedagógust köszöntötte századik születésnapja alkalmából csütörtökön a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthonban.

TOVÁBB

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

TOVÁBB

Átszervezik a szarvasi agrárkart, már nem hirdetnek új képzéseket

Öntözési és vízgazdálkodási intézetként működik tovább a Szent István Egyetem (SZIE) szarvasi telephelyű agrár- és gazdaságtudományi kara, feladata a kutatás és a továbbképzések szervezése lesz, graduális képzést a 2020-2021-es tanévben már nem indítanak - tájékoztatta csütörtökön az egyetem az MTI-t.

TOVÁBB

Elaludt a Miskolcon a belvárosban, kifosztották

Kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 16 éves, helyi fiúval szemben. A gyanúsított Miskolc belvárosában 2018. május 9-én 1 óra körül egy padon alvó férfitől eltulajdonította mobiltelefonját, személyes iratait, bankkártyáját, valamint a pénztárcáját. A rendőrök azonosították, elfogták, illetve gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiút. A Miskolci Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

TOVÁBB

Ferenc pápa új bukaresti római katolikus érsek-metropolitát nevezett ki

Ferenc pápa kinevezte bukaresti érsek-metropolitának Aurel Percát, aki eddig a jászvásári egyházmegye segédpüspöke volt - közölte csütörtökön a bukaresti érsekség.

TOVÁBB

Újabb hírek