Köszöntő
Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntjük Önt Detek weboldalán. Jó böngészést kívánunk!TOVÁBB

Pályázatok


LetöltésekFidesz: az ellenzéki pártok külföldi energiacégeket szolgálnak

A Fidesz szerint az ellenzéki pártok külföldi energiacégeket szolgálnak, külföldről akarnak energiát, áramot vásárolni, ezért "támadják a paksi atomerőművet".

    A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte, hogy az LMP és a Jobbik kifogásolta az erőmű bővítését: az LMP szerint az évszázad legrosszabb üzlete a Paks II. projekt, ezért a beruházás "kivezetését" javasolja a kormánynak, a Jobbik pedig közleményében arra hívta fel a kormány figyelmét, hogy az Orbán-rendszer bukását fogja okozni, ha nem tudnak úrrá lenni a "beruházás körül kialakult és egyre fokozódó fejetlenségen".
    A Fidesz reagálásában azt írta, sokaknak nem érdeke, hogy Magyarország saját maga állítson elő áramot. Ők jobban szeretnék, hogy nőjön Magyarország importáram-függősége, mert úgy sokat kereshetnének rajta. A paksi atomerőmű azonban a garanciája annak, hogy a magyar lakosság és a vállalkozások áramellátása hosszú távon is olcsó, kiszámítható és biztonságos legyen - olvasható a közleményben. 
    Megjegyezték: a paksi atomerőmű nélkül legalább 40 százalékkal drágábban tudna csak az ország áramot előállítani, a megújuló alapú energia pedig a paksi ár háromszorosába kerülne, így egy magyar családnak havi szinten is több ezer forinttal többe kerülne az áram.