Köszöntő
Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntjük Önt Detek weboldalán. Jó böngészést kívánunk!TOVÁBB

Pályázatok


LetöltésekSzakértő: a líbiai partok közelében újraindított mentés meghívó a bevándorlóknak

Horváth József biztonságpolitikai szakértő a bevándorlók meghívásának tartja, hogy az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nemzetközi segélyszervezet SOS Méditerranée nevű társszervezete újraindította a migránsok mentését a líbiai partok közelében.

    A szakértő az M1 aktuális csatorna keddi műsorában úgy vélekedett, a mentőhajó azért most indult újra, mert nagy a nyomás: a légi hatóságok szerint csak Líbiában több mint 660 ezren várnak azonnali indulásra.
    A mentés egy másik célja pedig az, hogy Matteo Salvini olasz belügyminisztert úgy állítsa be, mint akiben nincs humanizmus, és ezzel visszaszorítsák egyre növekvő népszerűségét - tette hozzá.
    Horváth József szerint jelenleg folyamatos a visszaélés a tengeri mentésre vonatkozó nemzetközi joggal, a bevándorlók ugyanis olyan hajókkal indulnak útnak, amelyekben nincs elég üzemanyag, tehát eleve számítanak a mentésre.
    Kitért arra is, egyre több ország ráébred, hogy az illegális migrációról kialakított, túlidealizált kép nem egyezik a valósággal, és az emberek féltik mindennapi életüket, valamint családjuk és vagyonuk biztonságát.